Om Höglunds Bil

Vi är återförsäljare för Mercedes-Benz och Mazda. Vi erbjuder full serviceverkstad, plåtverkstad, reservdelar samt bilförsäljning av såväl personbilar som lätta transportbilar. Vi ser som en självklarhet att erbjuda våra kunder trygghet vid försäljning, finansiering och service.

Historik

2006 överlät Curt Höglund sitt livsverk till Helen Brask, Per Torstensson, Patrik “Putte” Gustavsson, Kent Delin och Lars Fahlström efter att ha ägt och drivit bilfirman i drygt 50 år.

Avtal har träffats om att Mobility Motors Sweden AB införlivar Höglunds Bil AB i Mobility Motors-koncernen från och med 1/3-2020.
Höglunds Bil har bedrivit bilförsäljning i Norrtälje och Roslagen i över 60 år. Den senaste tiden som auktoriserad återförsäljare och verkstad av Mercedes-Benz och Mazda.

”På Mobility Motors ser vi Höglunds Bil som ett välkommet tillskott i familjen och som ett sett att ytterligare stärka vår position i Stockholmsområdet. Vi utökar också vår marknadsandel inom Mercedes-Benz, som sedan tidigare finns i gruppen, och breddar dessutom vår marknad genom att addera ytterligare ett märke (Mazda) bland våra övriga.

Att ha en stark förankring inom Sveriges storstadsområden har alltid varit en del av vår affärsidé. I och med köpet av Höglunds Bil visar vi att vi verkligen är en kraft att räkna med inom Sveriges huvudstadsregion och landet i stort”, säger Dimitrios Lenis, VD för Mobility Motors-koncernen.

Höglunds bil har funnits sedan 1955 och omsatte 2018 ca 176 Mkr. Antalet anställda är 24 st och samtliga kommer att ansluta Mobility Motors.

Mobility Motors, i sin tur, grundades 2005 och är ett familjeägt företag, under familjen Roelofsen. Idag finns Mobility Motors på fyra platser runtom i landet (Bromma, Sätra, Malmö och Lund) samt representerade av dotterbolag i Falun och Sätra. De märken som finns inom gruppen är Nissan, Mercedes-Benz, Hyundai och, i och med köpet av Höglunds Bil, numera också Mazda. Gruppen omsatte drygt 1 Mdkr under 2018.