Nyheter från Höglunds Bil

Det Kalifornien baserade företaget Edmund har senaste tiden genomfört allt mer räckviddstester på hittils 28 bilmodeller. Testen går med enkelhet ut på att köra på en slinga, tills batteriet laddas ur helt. Efter testerna stod det klart att Merdeces-Benz EQS inte bara räckte längre än angiven räckvidd, bilmodellen sopade banan totalt med Teslas tidigare rekord. Edmunds lyckades krama ur hela 679 km ur en 450 +.

Mercedes EQS

Mercedes-Benz krossade Teslas räckviddsrekord

Det Kalifornien baserade företaget Edmund har senaste tiden genomfört allt mer räckviddstester på hittills 28 bilmodeller. Testen går med enkelhet ut på att köra på en slinga, tills batteriet laddas ur helt.

Efter testerna stod det klart att Merdeces-Benz EQS inte bara räckte längre än angiven räckvidd, bilmodellen sopade banan totalt med Teslas tidigare rekord. Edmunds lyckades krama ur hela 679 km ur en 450 +.

Modellens litiumjonbatteri om 108 kWh har en uppskattad räckvidd om 564 kilometer enligt den amerikanska epa-körcykeln. EQS tog sig hela 679 kilometer på en laddning, det vill säga hela 21 % längre än angivelsen.

Genom dessa fina resultat övertog modellen förstaplatsen på Edmunds räckviddslista! Det går att se i Edmunds tester att många bilar presterar bättre än sin epa-angivna räckvidd. Detta beror till stor del på att företaget väljer att utföra sina tester under nästintill ideala förhållanden.

Enligt den europeiska körcykeln WLTP, anger Mercedes-Benz räckvidden till 743 kilometer.

Vill du veta mer om Mercedes-Benz EQS? Tveka inte på att kontakta oss på Höglunds Bil så berättar vi mer!